Skip to content

108 views uit China!

Als je een nieuwe onderneming start, moet je een dromer zijn. Belangrijk, want dromen vertellen je over de richting die je reis af moet leggen en het leert je te luisteren naar de verlangens waar je aan wilt werken. Tegelijk laat het je zien in welke hindernissen je je energie wel en niet wilt stoppen.
Vanmorgen droomde ik over China, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Stel, mijn boek wordt vertaald in het Chinees en ik zou daar in dezelfde tijd net zo’n marktaandeel pakken als in Nederland. 1,5 miljard Chinezen, gedeeld door 15 miljoen Nederlanders maal 2.000 boeken (de stand tussen oktober en nu), dan zou ik nu al zo’n tweehonderdduizend boeken verkocht hebben! Wouw. Toen ging de telefoon, een klant met een vraag over een offerte. Ik landde weer.

Maar vanmiddag checkte ik mijn statistiekmetertje weer eens. Ik heb vandaag 108 views uit China! 108 views uit China, twee uitroeptekens!! Let op: dubbeltellingen kunnen niet (althans volgens google), dus het is niet een toevallige passant geweest die 108x op zijn muis heeft geklikt, zo daar al een goede reden voor zou zijn. En dat alleen al zou het vermelden op dit blog waard geweest zijn, maar nee, 108 Chinezen hebben de content van dit blog gevonden. Wat komen ze doen? Zouden ze Nederlandse boeken lezen? Ik ga weer eens wat dromen vanavond.

Back To Top
Translate »