Skip to content

2013: vervang service door sales

Kijk even om u heen op kantoor. Zie u ze staan, die theorieboekjes over perfecte dienstverlening? Sta op, pak ze uit de kast en leg ze uit zicht. Hangt er ergens een ingelijste spreuk aan de muur met de tekst ‘om klanten te houden, moet je van ze houden’ of iets vergelijkbaars? Haal maar uit de lijst, allemaal oud nieuws, wist u allang. Wel voorzichtig met het glas en uw vingers, u moet nog naar beneden scrollen voor de rest van het verhaal.
De boodschap deze maand is simpel: service is out, sales is hot. Dit is zeker geen pleidooi om te streven naar ontevreden klanten, integendeel. We gaan er van uit dat uw klanten tevreden zijn, anders had u geen vier jaar crisis overleefd. Maar voor wie de wekker nog niet is afgegaan, hierbij nogmaals de boodschap: Het hebben van tevreden klanten is anno 2013 niet genoeg. Natuurlijk houdt u van uw klanten en is de liefde wederzijds, maar alleen daarmee redt u het niet. Ook uw klanten zijn en blijven kritisch en als ze elders beter kunnen krijgen zijn ze weg, al dan niet geïnspireerd door een concurrent.

Uw antwoord: sales. U denkt misschien dat uw klanten weten wat ze aan u hebben, wat uw unieke eigenschapen zijn en waarom ze bij u winkelen, maar u zit ernaast. U moet het uw relaties blijven uitleggen, ze verwachten dat u uw markt kent en hen op de hoogte houdt. Dus blijf contact zoeken, verzin nieuwe manieren om bestaande en nieuwe klanten te helpen en stook het vuurtje continu op. Aansteker, hout of brandstof nodig? Bel gerust, we helpen u of we vinden iemand die u helpt.

Back To Top
Translate »