Skip to content

2013 wordt het jaar van de sales!

Wordt het Big Data? Buss. Intel? Werkplekfun? Digi-gezondheidszorg? Of toch crowdfunding? Nee, nee en nog eens nee, dé trend voor 2013 wordt salesinnovatie. Na enkele jaren kredietcrisis is het vet weg en zijn de bezuinigen klaar. Sales wordt de motor achter nieuwe groei, want degene die zijn klanten kan overtuigen dat hij het beste met hem voor heeft wint de strijd.

Aha, maar wordt slimmere marketing dan niet de hotste trend?

Ook weer nee, een marketeer vraagt op het vliegveld van Malaga onderaan de vliegtuigtrap of een consument geïnteresseerd is in het investeren in onroerend goed. Hij meet 0,1% interesse en concludeert dat er geen business te halen is. De salesman echter wacht tot de consument op de boulevard is, geeft hem een drankje, en nog een en fêteert zijn prospect uitgebreid en vraagt dan of hij niet eigenaar zou willen zijn van een fantastisch appartement. Et voila, de responsecijfers vliegen naar 50%!. Niet direct uw stijl van verkopen, maar leerzaam is het zeker!

Nu alle producten en diensten op elkaar lijken, steeds sneller gekopieerd worden en de prijzenslag achter de rug is, wordt degene die dit spel het best beheerst de winnaar van 2013. En dat lukt niet door salesmensen op te leiden tot pratende brochures, juist authenticiteit en gunfactor, daar draait het om.

Back To Top
Translate »