Skip to content

Aardige mensen worden nooit rijk

Wim Albers schrijft op zijn site www.bewegingindezaak.nl dat de gunfactor ook tegen je kan werken. Als je klanten je te aardig vinden, je het van harte gunnen en jou de leukste man of vrouw vinden die ze kennen, dan heb je kans dat ze je zo aardig vinden dat ze geen nee tegen je durven te zeggen. Dat kan ik me voorstellen, nee leidt tot teleurstelling, tot negativiteit. En nee betekent vaak ook een persoonlijke afwijzing van de aanbieder, zeker als deze zijn eigen diensten aanbiedt. Maar aardig zijn en een hoge gunfactor hebben is volgens mij niet hetzelfde.
Het verschil? Aardige mensen hebben een goede relatie met iedereen, mensen met een hoge gunfactor doen goede zaken met iedereen. Als je een hoge gunfactor hebt, kun je heel goed nee zeggen en ook heel goed nee horen. Sterker nog, je gaat er actief naar op zoek. Aardige mensen lopen achter iedere mogelijke klant aan, want ze willen een goede relatie opbouwen, ongeacht het budget van die klant en ongeacht hoe goed het aanbod van de aardige mensen aansluit op wat die klanten willen. Aardige mensen zijn vaak reactief en servicegericht.Mensen met een hoge gunfactor stappen zelf op klanten af waarvan ze denken dat die goed bij hen zou passen en als dat niet zo is besteden ze hun tijd liever elders. Mensen met een hoge gunfactor zijn initiatiefrijk en ambitieus.

Mijn advies: wees zo aardig dat je klanten het jammer vinden als jij jouw tijd voor niets aan hen besteed en wees zo aardig voor jezelf om door te vragen bij je klant zodat je weet wat je kansen zijn.

Ben je het niet met me eens? Ben jij heel aardig en desondanks een rijke zakenman? Reageer hieronder en alvast een hoge gunfactor gewenst!

Back To Top
Translate »