Skip to content

Artificial Intelligence in sales. Duur en alleen voor grote corporates? Welnee.

Artificial Intelligence in sales wordt een miljardenindustrie en de luchtfietserij is weer niet van de lucht. Lees dit eens bijvoorbeeld: https://www.emerce.nl/nieuws/ai-crm-miljardenmarkt.

Opmerkelijk hoeveel marketing mensen (want die zijn het meestal) van luchtfietserij houden, terwijl in de praktijk de meeste B2B sales managers aan het begin staan van bijvoorbeeld gesegmenteerde customer journeys, oftewel het indelen van je klanten in A, B, of C – relaties en op basis daarvan bijvoorbeeld een bezoekfrequentie bepalen.

Mijn advies? Think big, start small. Een heel concreet (en efficient in te richten) voorbeeld van AI in sales is bijhouden wanneer je prospect of klant online is en op basis daarvan je contactmoment kiezen. Goede sales doen het zelf al en weten welke klant vroeg begint en welke er juist in de avond nog bereikbaar is.

Met ZOHO ZIA kun je in een database bijhouden wat het ideale contactmoment is per relatie. Je ontdekt trends en kunt herhalende acties (bv. telefoontje verwerken, opvolgmail sturen en een opvolgactie voor over twee weken aanmaken) eenvoudig automatiseren.

Miljardenindustrie? Welnee, vanaf Euro 35,00 per maand. Bel ons op 085-0600777.

Back To Top
Translate »