Skip to content

Balkenende heeft de Gunfactor én mijn boek

‘Wij denken soms dat we u beter kennen dan u uzelf kent’ zei Willeke Kremer als inleidster tijdens het Gala Diner rond de uitreiking van de Piet Heyn award, hetzelfde Gala waar ik het eerste exemplaar van mijn boek mocht aanbieden. Wat ik echter niet wist van JP is dat hij zo goed kon speechen. Ongeremd, vrolijk en toch precies benoemend wat er speelde in de zaal. Een voorbeeld?

Tijdens een congres in Singapore zat hij in een discussiepanel. Toen hem als enig aanwezige Europeese vertegenwoordiger werd gevraagd wat Europa ging doen om de wereld uit de Economische crisis te trekken waar datzelfde Europa de wereld in had getrokken, zei hij doodleuk dat het prettig is om ‘former Prime Minister’ te zijn. En dat konden wij, ambassadors, speciale genodigden en sponsors van de SMA, aan boord van de SS Rotterdam ook merken. Hij heeft de politieke verantwoordelijkheid – voor zover dat kan als oud premier – losgelaten en sprak vrijuit. Een verademing ten opzichte van sommige speeches uit het verleden, naar mijn bescheiden mening.

‘Het verhaal over corporate responsibility en governance compliance leest u zelf maar op de website van Ernst & Young, roept ú gewoon waar ik het over moet hebben’ zei hij en er volgde een bijzonder onderhoudend verhaal, waarin hij alle punten, variërend van Harry Potter tot Calvijn, van commentaar voorzag. Hij oogstte veel respect uit de zaal, ondanks dat hij de puntjes, ‘CDA’, ‘Wilders’ en ‘gedogen’ niet meer behandelde. ‘Daar heb ik helaas geen tijd meer voor’.

Waar hij wel tijd voor had was het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van mijn boek ‘Verhoog je Gunfactor’.
‘wat heeft Balkenende aan dit boek?’ vroeg Willeke.
‘Er staat onder andere een interview met Mark Rutte in. Dat gaat over hoe hij de gunfactor van het Nederlands publiek heeft gewonnen’ antwoordde ik. ‘Dat advies komt rijkelijk laat, maar het heeft ook in Sales Expert gestaan. Ik zal zorgen dat u daar een abbonnement op krijgt, hoeft u nooit meer wat te missen’

Namens de uitgever kreeg iedereen in het publiek een exemplaar en ik vond het hartverwarmend dat daar zo hard voor geklapt werd. Net als alle reacties na afloop, ik vond het heel speciaal en bijzonder, dank allemaal!

Binnenkort meer foto’s, video e.d.

Back To Top
Translate »