Skip to content

Charly Lüske en zijn gunfactor gaan TVOH winnen!

Charly heeft het, Bart heeft het niet en weer een andere TVOH ster heeft het volgens de juryleden en presentatoren wel in zich maar het komt er nog niet uit: De Gunfactor. Het woord werd zo vaak gebruikt afgelopen vrijdagavond dat ik het bijna ben gaan turven. Hebben ze bij RTL – nadat ze TV opnamen maakten van het Piet Heyn gala – mijn boek gelezen en zijn ze het woord ‘Gunfactor’ aan het pushen?
Nee, het lijkt er meer op dat het woord ‘X-factor’ uit is in Hilversum en ze het woord ‘Gunfactor’ uit het bedrijfsleven hebben overgenomen. Misschien verklaart dat de snelle opmars van ‘Verhoog je Gunfactor’ naar plek 59 van de management boek top 100 dit weekend.

Ik begrijp het. Een popster moet kunnen zingen en ik vind dat ze het allemaal kunnen. Ik beëindigde mijn eigen muzikale carrière na twee seizoenen pianoles, maar de juryleden, de zaal, mijn kinderen en verder iedereen in Nederland is het met me eens: een uitzonderlijke lading klasbakken doet dit jaar mee aan ‘The Voice’.

Maar waarom iemand af laten vallen op Gunfactor? Dat is jammer en onnodig. Natuurlijk snapt een gelouterd man als Charly Lüske beter dan een jonkie dat The Voice winnen betekent dat je meer dan een stem moet hebben. De winnaar gaat optreden, handen geven, contracten tekenen en geld verdienen voor zichzelf en de mensen om hem heen en dan is het wel handig als je sociale antennes openstaan en je de sympathie van het publiek kan winnen.

Maar dat betekent toch niet dat we nu al weten dat Lüske gaat winnen? Zet die anderen aan het werk, laat ze aan hun gunfactor werken en je zal zien dat de strijd nog spannender wordt. Hoe dat moet weten ze bij RTL wel en anders hebben ze mijn nummer. Kom op RTL, hou het spannend!

Back To Top
Translate »