Skip to content

Complimenten voor Paypal

Ik weet nog dat ik mijn eerste bankrekening opende bij de Rabobank aan het Cassandraplein te Eindhoven. De gulden die ik van mijn Oma voor mijn verjaardag had gekregen plakte in mijn handpalm, mijn andere hand klemde in die van mijn vader.
‘Wees spaarzaam, jongeman’ zei de meneer die mij een Spaarbankboekje had gegeven en er met vulpen het saldo Fl. 1,= in had geschreven.
‘Ik word later bankdirecteur’ zei ik tegen mijn vader.
Vanaf 20 oktober is mijn boek te koop, dus deze ochtend opende ik een Paypal rekening, dat leek me wel op tijd. Ik hing een ‘niet storen, ik doe administratie’ – bordje aan de achterkant van mijn bureaustoel, schonk een kop koffie in en wapende mezelf tegen domme bureaucratische vragen, onbegrijpelijke websites of andere ergernissen. Een vers, heet kopje koffie naast me.

Een minuut later had ik een formulier ingevuld en per direct plopte een mail van mijn vrienden van Paypal in de bus. ‘Gefeliciteerd, je Paypal rekening is klaar voor gebruik. Alleen nog even je klanten laten weten dat je alle soorten betalingen accepteert. Zie bijgaande logo’s.’

Weer een minuut later staat het op de website. En weer een seconde later een nieuw mailtje van Paypal. Ze hebben alvast een klein bedrag op mijn rekening gestort, ter verificatie. Niet het equivalent van een gulden, meer die van een drachme, maar toch een mooi gebaar. Hoe makkelijk kan het zijn?

En nu? Mijn koffie is nog heet, ik ga de krant lezen. Het is 2011.

Back To Top
Translate »