Skip to content

CRM en bedrijfssucces

Soms kun je te lang bepaald werk doen, je word bedrijfsblind. Voor mij was dat ongeveer 10 jaar geleden toen ik de wereld van werving en selectie verliet en marketing- en salesstrateeg werd. Het voelde ver buiten de grenzen van mijn comfort zone, tegelijk ver genoeg binnen die van mijn paniekzone, kortom lekker, lekker. En deze maand kreeg ik bijna weer dat gevoel dat ik wel erg lang met hetzelfde bezig was.

Ik werd geconfronteerd met een aanname waarmee ik lang had gewerkt en die toch niet waar bleek te zijn, ik was dus weer bedrijfsblind geworden. Moest ik weer verkassen? Er zat niks anders op dan eens goed te bekijken hoe ik me zo had kunnen vergissen.

Ik had dus altijd gedacht dat succesvolle bedrijven hun CRM en andere marketing- en salestools goed regelen en ik bleek me giga vergist te hebben. Wat had ik ontdekt?

Het is precies andersom

Bedrijven die CRM goed regelen zijn succesvol. Precies andersom dus.

Als je CRM gaat integreren in je bedrijfsvoering dan ga je efficiënter werken. Je sales team werkt met segmentatie en ’to-do’ lijsten, je marketing meet, weet en stuurt, je klanten voelen zich geraakt door je communicatie en je state-of-the-art service. Uiteraard ga je daar de vruchten van plukken en word je succesvol.

 

Back To Top
Translate »