Skip to content

Een 9- van de lezeressen van Mgt boek Magazine

‘Het gaat niet om het resultaat, het resultaat is een gevolg van je inzet. Geef jezelf maximaal en het jou toekomende resultaat volgt vanzelf. Klanten zullen bovendien altijd tevreden zijn met mensen die het maximale geven’ – het was een mooie, gedeelde conclusie na een workshop vorige week voor de consultants van een commercieel adviesbedrijf. Ik probeer hem vandaag zelf ook in de praktijk toe te passen, maar het lukt niet. Ik zie de cijfers die Josephine Spaan, Philine Spruijt en Inge van Laarhoven me hebben gegeven in het steeds strakkere vormen aannemende Managementboek Magazine. Een 9, een 9 en een 8 en daar ben ik blij mee en ik vind opeens het resultaat wél belangrijk. Hadden ze onvoldoendes gegeven dan had ik troost gevonden in de conclusie die we vorige week trokken, uiteraard.
Ik lees het stukje van Inge, eigenaresse van TenderSucces en ook een adviseuse in sales, een collega dus, twee keer door. Waar komt die 8 vandaan?
‘Helder en lekker leesbaar’ schrijft ze, maar ook concludeert ze dat ik de dresscode voor vrouwen te ingewikkeld vind om te beschrijven en doorverwijs naar de niet geringe hoeveelheid week- en maandbladen op dit terrein. En ze heeft gelijk. Ik heb daar geen idee van, hoewel ik wel kan beoordelen of een vrouw zich conform de geldende mores in een branche kleedt. Zo kan ik ook erg genieten van lekker eten, maar ben ik een waardeloze kok. Vraag maar aan mijn kinderen. ‘Heb ik zo mijn best gedaan’ klaag ik, als ze het door mij bereide diner weer eens als oneetbaar voor zich uitschuiven. Maar dat is niet relevant volgens hen.

Dat inzicht komt nog wel als ze later een keer een workshop volgen bij een salesadviseur.

Back To Top
Translate »