Skip to content

Een erg praktisch boek met interessante interviews

Leuk, de INFinance – Onafhankelijk crossmediaal platform met nieuws, achtergronden, opinie, onderzoek en jobs geselecteerd voor professionals in de financiële dienstverlening – besteedt aandacht aan ‘Verhoog je gunfactor’ en vindt het een erg praktisch boek met interessante interviews. Wat mij nou fascineert is dat het boek vier van de vijf te scoren sterretjes krijgt. Dat is mooi, blij mee. Maar de tekst van de recensie komt letterlijk uit de brochure van de uitgever…
Ik stel me zo voor dat er dus een journalist van INFinance is geweest die mijn boek gelezen heeft en met de pen in de mond, met één oog op het formulier waar hij de sterretjes moet invullen, met een ander oog op het computerscherm met de AEX, DOW Jones enzo (financieel journalisten zijn altijd wakker) besloot het boek maar liefst vier volle sterren te geven.

En dan denk ik, plak er dan ook een paar van je eigen woorden bij. Zoveel leeswerk en dan alleen maar een rapportcijfer geven?  Zelfs geen ‘goed gedaan, ga zo door’. Ofzo. Ook geen leuk, kietelend commentaartje over het hoofdstuk ‘luister nooit naar boekhouders’, een gedeelte in het boek dat je toch gerust als een kleine provocatie richting de doelgroep van INFinance kunt beschouwen. Maar nee, ik moet het doen met uitsluitend een positief, maar toch wat koel oordeel. Maar ik ben er wel blij mee. En voor één keer dit advies: luister naar de boekhouders van INFinance en koopt allen dit erg praktische boek met interessante interviews.

Back To Top
Translate »