Skip to content

Goede verkopers lijken op boekhouders

Wie denkt dat goede verkopers een broertje dood hadden aan boekhouding zit ernaast. Goede verkopers, zo blijkt telkens uit onderzoek, zijn dol op structurering. Mindere verkopers hebben een hekel aan administratie, omdat ze niet gestructureerd werken of geen zin hebben in de hete adem in hun nek van collega’s.

Bent u een goede verkoper? Doe nu direct de test en voer de volgende opdrachten uit:

  1. Toon de forecast van uw bedrijf voor Q1 2019 en voor heel 2019 op een scherm.
  2. Stuur alle contactpersonen waarmee u in 2018 contact hebt gehad een kerstkaart en alle contactpersonen met wie u zaken deed in 2018 een fles wijn.
  3. Analyseer hoeveel procent van uw business in 2018 van bestaande en hoeveel procent van in 2018 nieuw geworven klanten vandaan kwam. Doe het zelfde voor 2017 en maak een cool dashboard (minimaal drie kleuren) voor uw aandeelhouders. Zet dit af tegen de tijd die u besteedde aan acquisitie versus het beheer van bestaande klanten.
  4. Hoeveel contactmomenten meer of minder hadden uw 20% minst winstgevende klanten met u ten opzichte van de 20% meest winstgevende klanten?

Resultaten:

  • Noway dat dit lukt en ik zie ook het nut niet. – 0 punten
  • Ik zou wel willen maar ik krijg al hoofdpijn voordat ik start – 5 punten
  • Zo’n soort exercitie ga ik in de kerstvakantie doen, mijn familie vindt dat niet erg – 5 punten
  • Sure, wil je ook nog een staafdiagram met winstgevendheid per segment? – 0 punten

Als u vijf punten heeft gescoord dan bieden we u aan om eens te laten zien wat wij samen met onze partner ZOHO voor u kunnen betekenen en berekenen we of een investering in verdere automatisering van uw marketing- en sales de moeite waard is.  Klik hieronder voor het inplannen van een Demo.

Back To Top
Translate »