Skip to content

Gunfactortip voor sollicitanten: Het grafische CV – doe het niet!

De ZZP-er die echt zit te wachten op advies over het vinden van opdrachten komt bijvoorbeeld eens op 6 maart naar de ZZP bijeenkomst met Flexsmart of, als je SMA lid bent, op 13 maart naar het salescafé. Allemaal leuk en gezellig, maar het kost je wel tijd. Hierbij een gratis tip voor iedereen die overweegt een grafisch CV te gebruiken,
voor iedereen die denkt dat opdrachtgevers zitten te wachten op overzichtelijke plaatjes waar ze snel de capaciteiten die ze zoeken voor hun onderneming op kunnen afvinken. De tip is voor iedereen die op basis van dit soort onbewezen nieuwlichterij denkt slimmer te zijn dan zijn concurrenten op de arbeidsmarkt. De tip voor al deze lieden is even simpel als kort: doe het niet.

Een CV – grafisch of in tekstvorm – is bedoeld als handig handvat om een leuk gesprek te voeren. Wie op zijn 40-ste nog denkt dat zijn vakkenpakket op de HEAO voor iemand interessant was, die zit ernaast. Een levensloop is een aardig praatplaatje om iemand te leren kennen. Wat er staat is niet relevant, het moet niet teveel afleiden en het mag vooral geen belemmering zijn voor een goed gesprek. En dat is een plaatje wel, want je opdrachtgever, de recruiter of je nieuwe baas wil een beetje babbelen, jou leren kennen of, de uitdrukking vind ik wat onsmakelijk maar hij klopt wel, een beetje aan je snuffelen. Een CV kan een reden zijn om je niet aan te nemen, het is nooit een reden om je wel aan te nemen. Achter deze laatste zin gaat een wat langer verhaal schuil en dat kun je horen op 6 of 13 maart.

Als je alvast wilt weten wat dan wel belangrijk is? Ach, je weet het waarschijnlijk al: de gunfactor.

Back To Top
Translate »