Skip to content

Hebben alleen winnaars Gunfactor?

Arme Contador. Dit moest zijn jaar worden. Na de Giro zou hij ook wel eens even De Tour winnen. Al de eerste keer dat hij de spelersbus uitstapte en met zijn voeten het Franse asfalt raakte, wist hij dat zijn gunfactor er dit jaar niet al te best voorstond. Hij werd uitgefloten door het Franse publiek, die kubieke micromicromicro(*17) milliliter Glenbuterol zit in het collectieve Franse wielergeheugen. Vorig jaar nog toegejuicht, nu verguisd, zijn gunfactor is volledig verdwenen.
Tijdens de eerste etappe zat hij aan de verkeerde kant van een valpartij en daarna mislukte de ploegentijdrit. Wat is hier oorzaak en wat is gevolg? Maakt hij er een zooitje van omdat wij het hem niet gunnen, of gunnen we het hem niet omdat hij er een puinhoop van maakt?

Tijd voor een charme-offensief.
Alberto, ga naar de pers en doe je verhaal. Lach, zing en vertel dat je Frankrijk het mooiste land op aarde vindt. Ze zullen het je weer gunnen en je toejuichen, je zult je bevrijd voelen en je maakt nog kans op de eindzege.
En voor iedereen die wil leren van Contador: begin nog voor de zomer een charme-offensief naar al je relaties. Bel ze op en vertel hoeveel je ze waardeert, want voor je het weet maak je een buikschuiver en zit de wedstrijd erop.
Back To Top
Translate »