Skip to content

Het relatiedagenseizoen is geopend.

Luiten en Gullit tijdens de ‘afterparty’ van  Joost Luiten

Het seizoen van de relatiedagen is geopend. Gisteren bedankte topgolver Joost Luiten zijn familie, vrienden en vooral sponsoren voor de samenwerking. Slim van hem, zijn exclusieve aanwezigheid is de ultieme beloning voor zijn eigen inner circle. Het is leuk om sponsor van Joost Luiten te zijn en nog leuker is het als je het komende jaar op elke doordeweekse golfdag tegen je doorsnee flightgenoten kan zeggen dat je laatst nog een rondje met Joost gelopen hebt en op de 19-e hole een biertje hebt weggetikt met Ruud. De volle tien punten naar Joost Luiten en zijn management wat mij betreft. Ik was er niet bij maar hoop met deze positieve teksten uiteraard op een uitnodiging voor volgend jaar.

Ik was op een vergelijkbaar event van een bevriende relatie, supergezellig, goed gegolfd en op een haar na de prijs voor de neary gemist. Maar bovenal veel bijgepraat over commercie, business en gunnen, het blijft een fenomenaal interessant gegeven. Tijdens het diner kwamen we aan mijn tafel tot drie gunfactortips voor wat betreft relatiedagen:
1 – Koppel een concreet doel of een concrete gelegenheid aan je relatiedag. ‘De jaarlijkse Autorally’ is minder sterk dan ‘we koersen door het bos om te vieren dat ons nieuwste model tot product van het jaar is gekozen’. Bedenk dat je relaties voor zichzelf een goede aanleiding zoeken om hun agenda leeg te maken. Een concrete reden werkt bevorderlijk.
2 – Vraag wat terug. Indachtig de ‘social exchange theory’ voelen mensen zich onprettig bij het idee dat de balans in een relatie doorschiet als een van de partijen teveel goodwill opbouwt. Ga niet bij de parkeerplaats bij de uitgang vragen of ze hun contract met je willen verlengen, maar een enqueteformulier met daarin de vraag of ze nog wensen hebben voor de dienstverlening is uitstekend.
3 – Zet iedereen in het zonnetje. In plaats van een klein cadeautje bij ontvangst kun je ook een uitreiking organiseren met prijs voor iedereen. Tip: maak verschillende categorieën, of doe een prijsvraag met slagzin. Hoe flauw ook, je zal zien hoe sfeerbevorderend het werkt als je relaties tijdens de Autorally de volgende zin moeten afmaken: ‘De Autorally van bedrijf X is leuk omdat  …’. Wees creatief of bel me als je een leuk idee zoekt.

Tot volgend jaar september in het nieuwe relatiedagenseizoen!

Back To Top
Translate »