Skip to content

Hoe krijg ik mijn site toegankelijk voor kinderen en eerlijke zakenmensen?

‘Wat anderen van je vinden moeten ze naar het politiebureau brengen, dan haal je het daar zelf maar weer op’ zo adviseerde mijn Oma zaliger mij. Zij leefde dan ook in het pre-Internet tijdperk. Tegenwoordig zijn er mensen die je website lezen en daar een mening over hebben en die, gevraagd en ongevraagd, met je delen. En ik doel nou eens niet op de reagerende verveelneuzen op je blog, maar de officiële Internetautoriteiten.
Ik ben een serieuze, eerlijke zakenman, althans, dat probeer ik te zijn. Ik adviseer mijn klanten hoe ze meer zaken kunnen doen, met minder inspanning en met meer plezier. Zelf heb ik er ook lol in, verdien ik er wat centjes mee, al lukt dat van dat weinige inspannen me niet altijd. Toch mijn eigen boek maar eens teruglezen. Maar nu, wat denken de internetautoriteiten van mij? En zou me dat iets uit moeten maken?

Jazeker. Vandaag wilde zakenrelatie J., zelf ook een eerbiedwaardige en serieuze corporate executive, mijn website bezoeken, maar hij kreeg een waarschuwing: U staat op het punt een website te bezoeken dat materiaal (wapens) bevat. Ik heb mijn hele website afgestruind, maar ben nergens een wapen tegengekomen. Op deze na dan, maar die heeft alle records op youtube gebroken, dus dat mag.

En dan daagt het me. Iemand (de SIDN, de kijk- en luisterdienst, de CIA??) heeft bedacht dat het woordje ‘Gun’ hier de Engelse beteknis heeft en daarmee niet geschikt is voor kinderen. Gun, als in Shotgun. Terwijl ik juist predik om zaken te doen vanuit positiviteit en gericht op langetermijn winst voor mens, bedrijf en maatschappij. Koop of ik schiet? Nee, ik adviseer eerder het tegenovergestelde

Daarom een openbare oproep: wie weet hoe ik ervoor kan zorgen dat kinderen en eerlijke zakenlieden als J., mijn website kunnen blijven bezoeken? Wie moet ik mailen, bellen en met wat voor boodschap? Ik hoop dat er iemand die het kan weten dit leest en reageert.

Back To Top
Translate »