skip to Main Content

Koop of ik schiet

In zijn blog op zijn site nupeople maakt Theodor van der Lans een leuke woordgrap. Als je niet in een groep past, dan heb je in die groep geen gunfactor en word je afgeschoten. In dat geval heb je een Engelstalige ‘Gunfactor’. Leuk gevonden en het plaatje dat hij erbij heeft gemaakt verdient een breder publiek, dus plaats ik het boven dit artikel. Verder stelt hij dat je aan je gunfactor (de Nederlandse, noch de Engelse betekenis) niet zo heel veel kan doen.

Ik gun iedereen zijn mening, maar met die stelling ben ik het volledig oneens, uiteraard.
Niet alleen omdat mijn boek ‘verhoog je gunfactor’ dan een volledig verkeerde titel zou blijken te hebben, maar ook omdat ik ven mening ben dat je met authenticiteit en oprechtheid meer gunfactor kweekt, dan met het aannemen van de schutkleur van de groep waar je inzit. Zo stelt Van der Lans dat een relnicht niks te zoeken heeft op een EO jongerendag. Ik vraag me af waarom niet. Als hij provocerend gaat lopen roepen dat Jezus een homo was en de paus een pedo en de kerk een sex-sekte, dan denk ik dat het met zijn gunfactor snel gedaan is. Al zullen ze hem niet zo snel afknallen. Maar als hij daar vanuit zijn eigen overtuiging, of gewoon voor de lol, heengaat en zichzelf blijft mag hij best wat gospels meezingen en zal hij zeker gewaardeerd worden.

De stelling lijkt voortgekomen uit de wel vaker gehoorde dooddoener ‘zo ben ik nou eenmaal’. Gezien de business van Nupeople denk ik niet dat dat hun motto is, al lijkt het met dit artikel wel zo te zijn.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Beste Michiel,

  Je samenvatting is wel een beetje erg kort door de bocht.Het is natuurlijk niet zo dat je helemaal niets kan beïnvloeden, dat zeker wel. Alleen het 'basismateriaal' ligt vast. Je 'room to move' om is derhalve beperkt.

  Met hartelijke groet,

  Theodor van der Lans

 2. Beste Theo,

  leuk dat je reageert, de samenvatting is inderdaad kort, zoals alle samenvattingen 😉
  Ben het wel met je eens, alleen vaak is het zo dat je meer kan ontwikkelen dan je vooraf denkt, als je niet te snel dingen over jezelf als onveranderbaaar aanneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »