Skip to content

TruQu – een bedrijf met de Gunfactor.

Kunnen bedrijven ook Gunfactor hebben? Jazeker. Ook bedrijven kunnen hun markt zo bespelen dat ze, op basis van de persoonlijkheden van de mensen die er werken, de gunfactor hebben. Maar daar moeten ze wel wat voor doen. Een persoonlijke band met klanten is in mijn visie de belangrijkste succesfactor voor het succes van een onderneming. Belangrijker nog dan wat het bedrijf kan, wat ze levert, of wat voor reclame ze maakt. Neem nou het nieuwe bedrijf van mijn broertje. Mijn oordeel: dapper, heel dapper zelfs. En dus een hoge gunfactor.
In een markt die overspoeld wordt met social media initiatieven begint hij met twee makkers een initiatief ’to offer an innovative solution for companies and contractors to make the quality of work more transparent with only 1 push at the button’. Een soort eigen LinkedIn voor bedrijven, waar klanten en prospects van die bedrijven de mensen kunnen vinden voor hun klussen. Als ik het goed begrijp.

Ik zeg nogmaals dapper, want ik weet uit ervaring dat er velen zijn en zullen zijn die met hulp van Social Media de nu nog zeer arbeidsintensieve manier waarop aanbieders en vragers van werk elkaar vinden efficienter willen maken . Ik heb er zelf ook wel eens een poging in ondernomen door een referral recruitment site op te zetten. Een maand geleden, na een lange wandeling over de hei met de hond, besloot ik de stekker eruit te trekken. Mensenhandel blijft anno 2011 mensenwerk. De laatste klus die ik als recruiter deed was een commercieel manager plaatsen die een rechtsreeks LinkedIn contact was van mijn opdrachtgever. Die betaalde met veel plezier een stevige recruitment fee voor iemand die hij zelf al regelmatig sprak. Alleen moesten ze even geholpen worden.

De kwaliteit van de mensen achter TruQu en de energie die ze erin stoppen maakt van hun verhaal een succes, daar ben ik van overtuigd. Dat wat je met hart en ziel doet gaat lopen, daar waar je halfslachtig instaat wordt weggeconcurreerd. LinkedIn is op dezelfde manier begonnen in 2003. Ik hoop dat TruQu diezelfde weg gaat bewandelen. Ik vind het leuk dat ik de eerste ben die over ze blogt, dat komt door de Gunfactor.

Back To Top
Translate »