Skip to content

LinkedIn groepen en geld verdienen, gaat dat samen?

Je weet wat van je vak, je bent betrokken bij je vakbroeders en je wilt je onderscheiden op je sterke punten. Dus je start een discussie op LinkedIn – the-place-to-be voor tout werkend Nederland – onder de titel: ‘Coachen van autoverkopers doe je zo!’ of – ’tien tips voor de manager die het beste uit zijn mensen wil halen’ of ‘welk relatiegeschenk mag in het kerstpakket van 2011 niet ontbreken?’ Ik vroeg me af wat al die discussie’s opleveren.

Ik vroeg het een ZZP-er die regelmatig op diverse fora te vinden is. ‘Ik doe alleen maar werk wat ik leuk vind en over mijn werk discussiëren vind ik leuk’. Mooi antwoord en ik snap hem helemaal. Ik doe ook alleen maar wat ik leuk vind. Bijvoorbeeld met mijn gezin op wintersport gaan. De witte sneeuw, de blauwe lucht, heerlijk. En dat ik dat kan betalen door bedrijven te adviseren over hun verkoopstrategie vind ik helemaal leuk. En ook ik heb wel eens een eigenwijze mening die ik dan post waar ik maar wil. Maar uiteindelijk moet ik wel iemand een factuur kunnen sturen, hotels in Oostenrijk zijn niet gratis.

Deze week ben ik top influencer in de altijd amusante groep van de SMA, de Sales Management Association. Leuk, wat een eer! Dat kwam omdat ik me een aantal keren verdedigd heb tegen iemand die beweerde dat ik op die Fora zit, met als enige doel mijn boek en mijn dienstverlening te verkopen. ‘Nou en?’ denk ik dan. Mijn boek helpt mensen die hun gunfactor willen verhogen en als de discussie daarover gaat, prijs ik mijn waar aan.

Koop het niet als je denkt dat het niks is, maar dat ik het alleen maar aanprijs omdat ik op wintersport wil vind ik een vreemd argument. Ik ben benieuwd naar jullie mening, ben ik te Amerikaans als ik zeg dat geld verdienen niet vies is maar gewoon een gevolg van je werk goed doen?  Ik vind mijn werk leuk en durf er hier zelfs nog een onbeschaamd promo’tje uit te gooien: Als je meer uit je LinkedIn groep wilt halen, klik dan hier en organiseer een ochtend, middag of avond met mij als gastspreker. Oh ja, ik vraag er een bescheiden vergoeding voor en ga op jouw event mijn boek promoten. Drinken we straks samen een glühwein in Oostenrijk! Prosit!

Back To Top
Translate »