Skip to content

Maxime Verhagen onstlaat zichzelf. Over gunfactor gesproken!

Wie hier rechts in beeld volgt wat er over het begrip ‘gunfactor’ getweet en geretweet wordt, is misschien opgevallen dat @PietRDijkstra via twitter aan @ajboekestijn (u weet wel, een ‘boekestijntje’) uitlegt dat het CDA iemand nodig heeft met een hoge ‘gunfactor’. Hij weet overigens niemand…
Zelf interviewde ik Mark Rutte over zijn gunfactor (te lezen in ‘verhoog je Gunfactor’, bestellen kan nog), dus meng ik me ongevraagd in deze discussie. Je kunt je op twitter altijd ongevraagd met elke discussie bemoeien, maar dat terzijde, ik dwaal af, zoals zo vaak.

Geen CDA-ers met hoge gunfactor? Dat lijkt me sterk. Volgens mij (en uitgelegd in mijn boek) heb je vanzelf een hoge gunfactor als je oprecht en vanuit je gevoel de lange termijn doelen van degene die je wilt helpen dient en dat ook zonder terughoudendheid laat zien. Dus volgens Piet Dijkstra lopen dat soort mensen niet bij het CDA rond, of mijn theorie klopt niet. Ik denk dat het CDA deze mensen zeker in huis heeft, maar dat hun met huidige systeem en cultuur slechts de beroepspolitici boven komen drijven.

Hulde voor Maxime Verhagen. Het inzicht dat je een onderdeel van het probleem bent en niet van de oplossing, dat hebben er niet veel. In het bedrijfsleven is het meestal je baas die je ontslaat als dat het geval is, Maxime doet het zelf omdat het uiteindelijk daadwerkelijk het beste is voor hem en zijn partij. Waarna ik concludeer dat hij het hart toch wel op de juiste plek heeft zitten en een hoge gunfactor bezit. Misschien dat hij dan toch….

Back To Top
Translate »