Skip to content

Nieuw: de koffie-automaatpitch

We kennen al de salesstory: Pak de tijd voor een goed verhaal waarom iemand zaken met je moet doen. Benodigde tijd: zo lang als je je klant kunt blijven boeien.

We kennen ook de elevatorpitch: Kort en krachtig een vervolgafspraak scoren. Benodigde tijd: zo lang als je met een klant in een lift staat.

Deze week is daar een derde mogelijkheid bijgekomen. Ik liep met een klant naar het koffie-automaat, broodnodige cafeïne tanken voor een ochtend hard werken. Bij het koffie-automaat stond X., sales manager bij een aanpalende divisie. X. was druk en in gesprek met collega’s. Ik kreeg een hand en noemde mijn naam. ‘Aha, en wat doe je?’ vroeg X. En zo ontstond de coffeevendingmachinepitch. Benodigde tijd: circa drie seconden, de tijd die het duurt totdat je koffie uit de automaat is doorgereuteld, maar ook toe te passen bij  watercoolers, in de rij voor de kassa, rode stoplichten etc.

Die van mij? : ‘Ik zorg voor meer sales. Keertje afspreken? Ik bel je’. Heb jij al een koffie-automaat pitch? Ik hoop dat die van mij een beetje gewerkt heeft.

Back To Top
Translate »