Skip to content

Recensie ‘The Cold Call Bible’ – van Daniel Francès

Leuk, positief en vlot, dat is mijn analyse van ‘The Cold Call Bible’ van Daniel Francès.

Vooropgesteld, ik ben dol op managementboeken, zeker als ze over overtuigen, verkopen of veranderen van klanten gaan. En het moet me dan niet al te theoretisch zijn, ervaringen van deskundigen vind ik nuttiger dan de resultaten van testen in laboratoria.
En wat dat betreft stelt Francès niet teleur, in elk hoofdstuk geeft hij zijn mening en die is zeker origineel en effectief. De mooiste vond ik onder het hoofdstuk over het passeren van de poortwachter, meestal de secretaresse van de beslisser. ‘Zeg tegen de secretaresse dat je een notitie hebt dat je hem moet bellen’ suggereert Francès, maar hij zegt er niet bij dat je die notitie zelf geschreven hebt. Dat is een handige tip, al vind ik hem ‘langs het randje’. Maar goed, soms moet je als verkoper creatief zijn en dan mag het vind ik.

Mijn bezwaar is de titel van het boek. De hoofdstukjes zijn kort, er zit erg veel wit tussen en het is wat weinig onderbouwd. ‘Honderd handige tips van de werelkampioen cold calling’ zou een betere titel zijn geweest. Iets voor een volgend boek?

Back To Top
Translate »