Skip to content

#salesevent – ‘Worsten zijn gemaakt van koeiekut en -anus, dus waarom niet van planten?’

Heb je me gisteren gevolgd op Twitter dan heb je al wat mee mogen genieten van mijn belevenissen op het steeds beter wordende #salesevent. Hoewel Charles Groenhuijzen het publiek vertelde dat hij ooit als ‘positivo’ werd gepresenteerd bij Pauw en Witteman, was de echte positivo Ruud Koornstra van Tendris. Ruud heb ik geinterviewd voor mijn boek, dus wist ik een beetje wat me te wachten stond, sterker nog, ik tipte de SMA dat Ruud een duurzame salesman van het zuiverste sap is en ze hem een podium moesten bieden. Maar ‘Worsten zijn gemaakt van koeiekut en -anus, dus waarom niet van planten?’ – die was nieuw voor me. Ruud weet als geen ander de zaken simpel en toch precies te vertellen, met humor en sappige anekdotes en hoewel hij veel over zijn eigen, niet geringe, prestaties en over zichzelf vertelt is hij geen moment vervelend. Iemand met echt een hoge gunfactor en dat komt omdat hij deugt. Ik ben een fan van Ruud.
Charles Groenhuijzen trof me met de uitspraak: ‘de echte energieverspilling is niet de verspilling van olie of gas, maar de verspilling van menselijk talent’. Ik had het zelf zo kunnen zeggen en dat ga ik vanaf heden ook doen. Vergaderen, afstemmen, juridisch geneuzel etc etc, we verspillen ons een ongeluk, zeker in sales. Mijn werk is bedrijven helpen om beter, sneller en uitdagender aan te tonen waarom hun product of dienst relevant is voor de planeet. Dat is goed voor de efficientie van bedrijven en helpt daarom verspilling tegen te gaan. Duurzaam dus. Eigenlijk wist ik dat al, maar dat mijn missie door twee kanjers als Ruud Koornstra en Charles Groenhuijzen werd bevestigd, daar werd ik vrolijk van.

Ik reed dus blij naar huis, ook omdat ik voor de zevende keer op rij de winnaars van de verkiezing Commercieel Directeur van het jaar en Key Account Manager van het jaar juist heb voorspeld. Kandidaten van volgend jaar: ik help je graag snel en goed, zonder verspilling, de verkiezing te winnen.

Back To Top
Translate »