Skip to content

Schaf nooit je kelderbar af.

Nyenrode, gisteravond. Na een inspirerende en wat mij betreft zeer geslaagde sessie over persoonlijke effectiviteit in zakendoen en de psychologie achter de gunfactor, wordt me gevraagd of ik nog even meega naar ‘de kelderbar’. Ik vermoed dat bij de naamgeving van deze lokaliteit de studenten van Nyenrode voor een keer geen uitgebreid marktonderzoek hebben gedaan, maar dat deze naam ooit in een spontane opwelling is verzonnen en nooit meer is veranderd.
En een betere naam hadden ze niet kunnen bedenken. Ten eerste is de bar gevestigd in de kelder van het kasteeltje, maar veel treffender is dat de kelder van het denken er ook echt opengaat. Terwijl je een uur ervoor nog discussieert over termen als ‘benchmarking’ en ‘conceptual selling’ sta je plots oog in oog met een lid van de kelderbarcommissie, die een brandende kaars op zijn schouder heeft, maar zich geen zorgen maakt over het brandgevaar ‘want ik heb toch altijd een vol glas in mijn hand’.

Tot mijn grote positieve verassing is de studentenvereniging van Nyenrode nog springlevend. Als student kwam ik er al een keer, na een uit de hand gelopen hockeytoernooi dacht ik. Dat Nyenrode en haar populatie deze bar en de sfeer van het studentenleven in stand weten te houden vind ik een groot compliment waard. Bij deze dus. Gezellig en prima, volgende keer één biertje minder, maar dat zei ik vorige keer ook.

Mocht u het komende jaar gaan fuseren, reorganiseren, doorstarten, up- of downgraden, hierbij één advies: Neem een voorbeeld aan Nijenrode en schaf nooit je kelderbar af.

Back To Top
Translate »