Voordelen? - Routing van binnenkomende calls naar de juiste collega - Directe opname van alle…

Spiegelen verhoogt niet altijd je gunfactor
Interessant onderzoek: als je spiegelt werkt dat niet altijd in je voordeel. Spiegelen is het nadoen van de lichaamshouding en andere non-verbale communicatie van je gesprekspartner. Tot heden dachten we dat dat een positief effect zou hebben op de mening van die ander over jou. Nu.nl haalt een artikel uit De Toronto Star aan over onderzoek aan de Universiteit van San Diego Ca, USA en dat lijkt dit tegen te spreken. Maar wie goed leest ziet dat het meevalt: Niet de mening van de interviewer, maar de mening van een buitenstaander die het gesprek tussen de interviewer en zijn spiegelende sollicitant gadeslaat is negatief als de mening van die buitenstaander over de interviewer zelf ook negatief is. Aha, het gaat om de mening van een buitenstaander die het gesprek gadeslaat, dat zegt dus niks over de mening die de interviewer zelf vormt.
Gelukkig maar, de drukproeven van mijn boek hoeven niet naar de prullenbak.
In mijn boek ‘verhoog je gunfactor’ (22,50 Euro, inclusief E-book, bestel nu!) betoog ik dat spiegelen van lichaamshouding eerder een gevolg is dan een oorzaak van het feit dat je met je gesprekspartner op dezelfde golflengte zit. Als twee bandieten met elkaar zullen spreken, zullen ze onbewust dezelfde lichaamshouding aannemen, net als twee eerlijke mensen dat doen. Spreek je met een bandiet en neem je zijn lichaamshouding aan, dan zul je, ook door een buitenstaander, als medebandiet bekeken worden.
Tip van de dag: wees eerlijk en gebruik spiegelen niet als truckje, laat het gebeuren. Dan krijg je de klanten, medewerkers en zakenrelaties die echt bij je passen. En dan hou je bandieten buiten de deur. tenzij je er zelf een bent uiteraard.