skip to Main Content

Uitgetwittert? Afgelinkedint? Dump je shit maar bij mij!

Twitter staat vol met berichten van blije mensen, blijere mensen en allerblijste mensen. En als LinkedIn een goede afspiegeling zou zijn van het zakenklimaat was er geen crisis.

Het idee voor deze post komt omdat ik iemand heb ontvolgd (sorry) die zó blij was dat het op mij het effect had dat mijn legendarische ochtendhumeur tot ruim na lunchtijd aanhield.
Wéér een tevreden klant, een inspirerende collega of een fijne gebeurtenis, ik werd er een beetje moe van. En denk niet dat die types alleen op Twitter bestaan, op LinkedIn is het net zo erg, blijheid troef. Het ergste zijn de mensen die een discussie openen en hem afsluiten met hun eigen oplossing.
Voorbeeld: ‘wie weet er nog een goede oplossing voor het bijhouden van je zakelijke kilometers?’ en dan drie minuten later, zogenaamd onder een andere naam: ‘Ik weet een hele handige App…’

Geen zon zonder schaduw, geen licht zonder donker, geen wit zonder zwart. Wat al die blije types vergeten is dat hun uitstekende humeur en hun maatschappijverbeterende diensten en producten bestaan bij de gratie van contrast. Hun oplossingen worden pas gewaarderd als er ook een ander geluid bestaat. Mijn missie is om het ondernemerschap terug te brengen in bedrijven en omdat ondernemerschap alleen kan bestaan met realisme (vat je het bruggetje?) open ik hieronder het forum: Dump je shit maar bij mij.

Dus, afgewezen voor een solli? Prospect belt maar niet terug? Je liep vanmorgen door de parkeergarage en had zin om de auto van je baas vol te krassen? Je hebt het ook gedaan en je staat herkenbaar op tape? Dump het maar hieronder, het lucht op en dat is goed voor iedereen. Blije konten blijven op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Oh ja, als je schrijft dat je sales niet loopt, doe er dan gelijk je ID bij, dan bel ik je en maak ik je weer blij…

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Michiel Cobben,
    Man naar ons hart als je mijn prive mailtje vanmiddag bij BNR opvolgt, laat zien wat je predikt. Sorry, horen in dit geval. Geen nood zo hoog als bij ernstig zieke mensen, daar heerst geen halleluja stemming zoals op social media, muv LinkedIn. Och wat zijn we weer vrolijk vandaag met al die pillenslikkers, anti-depressiva e.d. Doe normaal werd er ooit door iemand in de Kamer geroepen, moet je ook maar kunnen.. We wensen je een Oppepper4all vandaag en luisteren naar je op BNR en spreken daarna graag met jou en Humberto in Dauphine af. Groeten Gerard en Lineke Berentse-Steenhuis-Abcoude-oprichters/wensvervulllers en af en toe fondsenwervers..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »