Skip to content
Workshop

Verhoog je gunfactor

Let op : Deze workshop wordt door Michiel Cobben gegeven en is alleen nog ‘in-house’ te boeken. Zodra er weer openbare workshops of lezingen zijn vind je de details daarover op de pagina nieuws.

Deze workshop is ontstaan nog voordat het boek ‘Verhoog je Gunfactor’ uitkwam. Ik was in mijn laatste maanden als recruiter aan het werk en sprak een kandidaat, een salesjongen, dus lekker brutaal.

‘Ze zeggen dat recruiters drie seconden nodig hebben om te weten of je doorbent naar de volgende ronde, of niet’ zei hij terwijl hij zijn jas nog aanhad. ‘Dus zeg het maar’
‘Ik ga je introduceren bij mijn klant’ antwoordde ik, want inderdaad, hij was het. Ik had zelfs minder dan drie seconden nodig gehad. ‘Hang je jas op dan haal ik koffie’.

Lees verder

Ik heb er destijds niets mee gedaan en ook geen training op basis van deze drie seconden regel ontwikkeld. Waarom niet? Mijn boek was op dat moment al naar de drukker en ik had al een mooi dienstenpakket ontwikkeld. Eigenlijk durfde ik niet. Was het schaamte? Zou ik dit wel kunnen en durven? Ik denk dat Nelson Mandela gelijk toen hij Marianne Williamson citeerde en zei: ‘Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.’

Ik heb voor de vorm nog ruim een uur met hem gesproken en voor hem en mij was het een van de meest waardevolle uren die we ooit met een vreemde hebben doorgebracht. We kenden allebei de drie seconden regel al – de regel die bepaalt dat mensen binnen drie seconden weten of ze al of niet zaken gaan doen met elkaar – maar we kwamen een stuk verder dan dat, verder dan we ooit durfden te dromen: We ontdekten een manier om er 100% zeker voor te zorgen dat je die drie seconden kon beïnvloeden. Ik was verbluft en hij ook.

Boek deze workshop voor je team als je de volgende verwachtingen hebt:
Wij willen
  • geen truckjes leren, wij staan open voor daadwerkelijke, verankerde ontwikkeling
  • dat de keuzes die we maken uitkomen en meer invloed hebben op onze business
  • tegenslagen kunnen oplossen of accepteren en niet tussen die twee in blijven hangen
Back To Top
Translate »