Skip to content

Waarom het Ierse elftal de gunfactor heeft.

Voor wie het nog niet wist: het Ierse voetbalefltal heeft zich na 25 jaar weer eens geplaatst voor een eindtoernooi. Nadat ze twee jaar geleden genaaid zijn door een handsbal van Thierry Henry en onterecht niet naar het WK gingen, zijn ze er nu dus weer bij.
Het aantal hits met gunfactor en Ierland in dezelfde zin is hoog op twitter. En begrijpelijk, Ierland streefde naar het maximaal haalbare en als het dan lukt gunnen we het ze. Dat is ook waarom het publiek vaak voor de underdog is, als die tenminste laat zien het maximale te geven.

Lezers van mijn boek weten het al (hoofdstuk 5 – de gunfactorcyclus): Mensen streven naar het voor hen maximaal haalbare en als ze dat streven ook laten zien, dan krijgen ze de gunfactor. (Behalve deze zin zijn er gelukkig nog meer dan voldoende andere leerpunten uit mijn boek te halen. € 22,50 incl. verzendkosten).

De coach van de Ieren beweert nu dat ze ook Europees kampioen kunnen worden. Oei, dat lijkt me minder geslaagd, ik gun het meer aan het Nederlands Elftal. Ik ga nog even broeden hoe ik mijn boek om die gedachte moet vouwen.

Back To Top
Translate »