Skip to content

Waarom sales mensen sneller carrière maken dan anderen.

Er zijn in de zakenwereld twee soorten projecten: projecten die tot succes leiden en projecten waarvan je kan leren. Een boekhouder die de hele dag mutaties in een systeem zet en ‘mean en lean’ met zwarte band 100% foutloos werkt levert misschien een waardevolle bijdrage aan zijn bedrijf, maar hij leert niets. Alles wat hij doet lukt en hij zal schouderklopjes krijgen, maar niet vaak constructieve feedback.

Een New Business manager met een hitratio van 20%, krijgt over 80% van zijn inspanningen te horen waarom het niet tot succes heeft geleidt, als hij tenminste feedback vraagt aan zijn prospects. En als hij dan ook nog, zoals bij de meeste zakelijke dienstverleners, zelf onderdeel is van de oplossing die hij verkoopt, dan vliegt de constructieve feedback hem vier van de vijf werkdagen om de oren. En dat is lekker.

Vandaar dat Sales mensen – althans zij die hun feedback georganiseerd hebben, bijvoorbeeld met onze Meeting Radar – zich sneller ontwikkelen dan welke beroepsgroep dan ook. En als ze die feedback in weten te zetten voor hun eigen ontwikkeling is dat de reden waarom hun carrierepaden stijler zijn en ze meer verdienen dan anderen. Dus, mocht je nog niet in sales werken, waar wacht je nog op?

Back To Top
Translate »