Skip to content

Ja, je leest het goed, het zijn losers, maar wel gezellige losers. Of zoals Mark Rutte zei in de bestseller Verhoog je Gunfactor (wat trouwens nog steeds te koop is) : ‘sales mensen zijn net labradors. Als het je niet uitkomt douw je ze in een hoek, maakt ze niets uit, ze staan zo weer kwispelend voor je neus’. Maar dat maakt ze geen losers, integendeel. Het zegt juist iets over hun veerkracht, positivisme en hun eigenwaarde dat ze zoveel afwijzing aankunnen.

Nee, sales mensen zijn losers omdat dat nou eenmaal bij hun vak hoort. Ga maar na, heb je ooit een Controller, IT-er of HR manager tegen de directeur horen zeggen dat ze driekwart van hun tijd werken aan projecten die niet doorgaan? Terwijl een sales persoon die 25% van de leads van click naar cash weet te brengen in de meeste markten spekkoper is. Het zijn dus beroepslosers. Als je meedoet ga je verliezen, het hoort er gewoon bij.

En wat kun je eraan doen om ze dit te besparen? Je zou kunnen stoppen met verkopen. Daarmee ben je een stuk goedkoper uit en dat voordeel kan je direct gebruiken om je prijzen te verlagen. Maar als we je advies mogen geven, en dat mag vast wel, want je hebt al een aardig stuk gelezen, doe dat dan niet. Wat je wel kan doen is dit : Knuffel je losers. Zij weten hoe de euro’s binnenkomen en stellen zichzelf en je bedrijf kwetsbaar op. We bedoelen niet dat je ze elke dag een berenhug hoeft te geven, hoewel dat ook helpt, maar het kan concreter. Ben je ondernemer, Sales Manager, Marketing Manager, Commercieel Manager, Accountmanager of Consultant, schrijf je dan in voor ons webinar Sales Management woensdag 16 November om 10.00 uur.

Tijdens het webinar hoor je meteen een hilarische anecdote over de guillotine die je goed van pas gaat komen als je ooit iets gaat verkopen.

Back To Top
Translate »