Skip to content

Wat gebeurt er in de eerste minuut van een sollicitatie?

Ik heb 19 jaar ervaring in werving en selectie, heb trainingen gegeven in het boordelen van capaciteiten van sollicitanten, ik blog erover op verschillende sites – waaronder uiteraard mijn eigen -, binnenkort komt er zelfs een boek van mij op de markt en toch, toch blijf ik met een grote vraag zitten.
Die vraag is: Wat is de gunfactor? Bij het woord ‘gunfactor’ weet iedereen wat ik bedoel. Een kandidaat met een hoge gunfactor, daarvan weet elke HR expert al binnen de eerste minuut: binnenhalen! Een verkoper met een hoge gunfactor is in staat om een ijskast aan een Eskimo te verkopen, maar dat doet hij niet want hij deugt. Een manager met een hoge gunfactor zorgt ervoor dat zijn medewerkers met alle lol van de wereld doen wat hij zegt.

In mijn boek ‘verhoog je gunfactor’ doe ik een poging dit fenomeen te ontrafelen en tips uit de praktijk te geven. Maar ik blijf met een vraag zitten: wat is volgens jullie de gunfactor? Wat maakt dat sommige mensen ‘het’ hebben en dat dat al duidelijk wordt bij de eerste handdruk?

Want het onderwerp blijft me bezighouden en ik blijf altijd openstaan voor ideeën, zeker omdat, hoe meer ik me erin verdiep, deste minder ik het begrijp. Reageer en help me!

Ik realiseer me dat dit bericht misschien meer een oproep is dan het delen van kennis, ik plaats het omdat ik denk dat het delen van kennis, waar deze site voor is bedoeld, toch vaak neerkomt op het reageren op elkaar, dan kom je tot nieuwe inzichten en inspiratie. En die kan ik gebruiken, want ik wil graag veel en vaak vertellen over mijn boek en ‘De Gunfactor’. Wat gebeurt er volgens jullie in de eerst eminuut van een sollicitatie?

Back To Top
Translate »