Skip to content

Wat moet je doen als je niet weet wat je moet doen?

Ik ben dol op vervelen en andersom is ook waar: als er een berg werk op me wacht baal ik. Mijn oplossing, althans tot vandaag: als ik me verveel ga ik werk zoeken, als ik teveel werk heb zoek ik anderen om me te helpen.
Een leuke blog op de site van Harvard Business Review maakt dat ik opeens heel anders tegen de wereld aankijk. Je mag het lezen, of geloof mijn ultrakorte samenvatting: Je moet juist gaan dromen en naar de wolken gaan kijken als je het te druk hebt en je moet juist druk druk druk  je bloeddruk omhoog jagen als je zonder of met te weinig werk komt te zitten. Althans, volgens de blogger uit Harvard en de goeroe en zijn boek is dat de psychologische strategie van de winnaars in het bedrijfsleven en daarbuiten.

En nu heb ik dus een probleem. Ik heb het op dit moment waanzinnig druk, ben met een project bezig enz. Elke zakenman zegt dat hij druk is, maar dit is nou effe geen kulverhaal, binnenkort weet je waarom. Maar nu zeggen ze dus dat ik juist op dit moment in het park moet zitten, de zon op mijn huid moet voelen en moet gaan dromen. Komt me dat ff slecht uit, die stomme geleerden ook. Maar goed, ik zet mijn rinkelende iphone uit, laat de vijf gemiste oproepen lekker doormissen en als u mij zoekt: ik zit in de achtertuin, maar maak me niet wakker.

Back To Top
Translate »