Skip to content

De E-mail vlaggetjes, bedoeld om je mails te categoriseren en je te herinneren aan je taken, stoppen, waarschijnlijk.

De grootste e-mail providers – Microsoft, Google en ZOHO – schijnen binnenkort te stoppen met de mogelijkheid om vlaggetjes te zetten bij je e-mail, een functie die door veel mensen nu nog gebruikt wordt om bij te houden wat ze moeten doen. De nadelen van het ‘inbox leegwerken’ waren natuurlijk al bekend. Het gebruik van een vlaggetje – rood, blauw of maakt niet uit – om een taak te markeren geeft geen antwoord op belangrijke vragen:

– Wat moet je eigenlijk doen? Moet ik wel iets doen? En van wie dan?
– Waar staat de info die bij de taak hoort?
– Wie moet er nog meer wat doen? En wie doet wat?
– Wanneer moet het af? Of is het al af?

Het is duidelijk dat met een goed geïntegreerd CRM systeem deze vragen niet spelen, maar dat de mogelijkheid van vlaggetjes nu misschien direct afgekapt wordt, dat is kras. Die plotselinge verandering lijkt een voorbode van de nieuwe manier van systeemontwikkeling die in 2020 is begonnen We hebben ontdekt dat thuiswerken ook pas op gang kwam nadat de kantoren gesloten werden. Niet de CEO, de CCO of de CTO initieerde thuiswerken maar de COVID. De inspiratie is voortgekomen uit het feit dat je soms gewoon een beetje moet dwingen. ‘Uitzetten die hap’ is er nu misschien gezegd over die mailvlaggetjes ‘de mensen kunnen dat echt wel aan, remember ZOOM?’

Maar wat de achtergrond van deze zet van de IT leiders ook is, zorg dat je je voordat het zo ver is goed oriënteert op CRM, want voor je het weet zijn de vlaggetjes echt weg.

Schrijf je in voor ons webinar ‘het nieuwe werken’ op 24 juli om 10.00 uur, dan laten we meteen zien hoe je jouw relaties een video meeting laat boeken, rechtsreeks in de lege plekken in jouw agenda. Willen ze dat niet? Gewoon zeggen dat het niet anders meer kan.

Back To Top
Translate »