Skip to content

70% van de digitale transitieprojecten slaagt niet.

Volgens onderzoek van Deloitte slagen 70% van door bedrijven zelf uitgevoerde digitaliseringsprojecten niet. Dat is een goede reden om ze uit te besteden, maar ook dan kun je nog niet gerust zijn, vooral als je kijkt naar de redenen die genoemd worden:

70% of transformation efforts fail. At the heart of most failures is not the technology, it’s the people. The most prevailing reasons for failure? ‘management behaviour
not supporting change’ and ‘employee resistance to change’

Reden voor ons om vast te houden aan een methodolgie waar wij ons goed bij voelen en die we hieronder toelichten. Valt het op dat de stap ‘CEO Interview’ komt voorafgaand aan de tijd en kostenbegroting?

Bron : https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/uk/Documents/about-deloitte/deloitte-uk-digital-transformation-are-people-still-our-greatest-asset.pdf

Samenwerking met De Gunfactor

Kennismaken: Wie zijn wij en wie zijn jullie? En wat delen we met elkaar? Klikt het een beetje?
Verdiepen : wat willen jullie bereiken? En waarom? En hoe doen jullie dat nu? Begrijpen we elkaar?
We presenteren ons en onze partner ZOHO. Wie zijn we en met wie werken we samen? Hebben we de GUNfactor? En andersom, passen jullie bij ons?
Demo : we laten zien hoe het zou kunnen, bij voorkeur met jullie data, liefst de angel er direct uit door het leveren van het bewijs. Worden jullie al een beetje enthousiast?
CEO Interview. Veranderingen gaan volgens ons zowel bottom up als top down. Past wat wij doen in het grote geheel?
Succesbegroting- en planning. Hoe lang gaat het duren en wat is het rendement? En welke taakverdeling spreken we af? Past dit binnen jullie plannen?
We houden een kick-off workshop en beginnen met een configuratieplan inclusief jullie klantreis, modellen, processen en systemen. Herken je wat erin staat?
Sprintplanning, alles wat we doen is inzichtelijk en wordt real time bijgewerkt in het online projectoverzicht. Kun je het bijhouden?
Gebruikers trainen, beheer overdragen, rendement behalen. Is iedereen nog volledig aan boord?
Monitor. Rust roest, we blijven jullie partner en willen lange termijn betrokkenheid bij jullie succes. Jullie toch ook?
Back To Top
Translate »